sobota, září 23, 2006

Tři nové objektivy s ultrazvukovým zaostřováním


Pentax tento týden oznámil výrobu tří nových objektivů s podporou zaostřování řízeného pomocí ultrazvuku. Tuto u Pentaxu dlouho očekávanou technologii bude jako první podporovat Pentax K10D (a jeho varianta od Samsungu GX-10) a tak se dalo předpokládat, že nové objektivy na sebe nenechají dlouho čekat.
A na co konkrétně se můžeme těšit?
1) Širokoúhlý zoom smc PENTAX-DA* 16-50mm F2.8ED AL[IF], který by měl být podle oficiální tiskové zprávy dostupný v březnu příštího roku.
2) Dlouhý zoom s označením smc PENTAX-DA* 50-135mm F2.8ED [IF], opět dostupný zhruba v březnu 2007
3) A konečně super dlouhý zoom smc PENTAX-DA* 60-250mm F4ED [IF], jehož uvedení na trh není zatím upřesněno. Tiskové prohlášení mluví pouze o roce 2007.

Těmito prvními třemi objektivy se snaží Pentax pokrýt základní nejpoužívanější ohniska tak, aby co nejrychleji nabídl fotografům možnost využít supersonického ostření. Další objektivy budou následovat, plán Pentaxu na příští rok si můžete prohlédnout například zde.

Specifikace uvedených objektivů vypadají velice slibně, objektivy označené hvězdičkou mají dobrou pověst a patřily vždy k tomu nejlepšímu. Podle toho se dá očekávat, že cena nejspíš nebude low-endová.

Žádné komentáře: